­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Adres Eğirdir/ISPARTA
Genel Tanım Eğirdir İlçe Merkezinde bulunan yapı iki katlı, beton sıvalı, beyaz boyalı bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Günümüzde Huzur Evi Yaptırma Yaşatma Derneği olarak kullanılan yapı, ilk aşamada son dönemde yapılmış niteliksiz betonarme bir yapı gibi görünse de pencere söveleri, giriş kapısı ve cephe özellikleri dikkate alınınca yapının yapıldığı dönem itibariyle dönemin mimari özelliklerini gösteren nitelikli bir yapı olduğu görülmektedir. Geçmiş dönemlerde de Ziraat Bankası binası olarak kullanıldığı söylenen yapı, kamu yapısı olarak kullanılması itibariyle de dikkate değer bir yapıdır. Dış cephesi sıvalı – boyalı olan iki katlı binanın çatısı da diğer yapılardan farklı olarak yüksek beşik çatıdır ve çatı katı kullanımının da olduğu görülmektedir. Pencere oranlarıyla da diğer yapılardan farklılık göstermekte olan yapı, fiziki açıdan da kullanımı devam ettiği için çok iyi durumda korunmuştur.
Ekler Rapor, Fotograf, Harita