­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Amasya Caddesinde yer alan, zemin+ara kat+bir katlı köşe yapısıdır. İç sofalı plan tipinde inşa edilmiş yapıya giriş, Amasya Caddesine bakan ön cephenin ortasındaki çift kanatlı kapıyla sağlanmaktadır. Ara katta kapının üzerinde bir aydınlık penceresi ve sağ tarafta geniş dikdörtgen bir pencere bulunmaktadır. Birinci kat, üçlü gönyeli çıkmalıdır. Çıkmalardan soldaki, sol yan cephede de devam etmektedir. Çıkmaların ön yüzündeki pencereler, genişletilerek değiştirilmiştir. Sol yan cephe zemin katı, orijinalinde sağırken sonradan buraya bir kapı ve pencere açılmıştır. Birinci kat sağ bölümde, ön cephe sol çıkması devam etmektedir. Çıkmanın önyüzünde bir dikdörtgen pencere ye almaktadır. Cephenin sol bölümündeki pencere de değiştirilerek geniş pencreye dönüştürülmüştür. Alaturka kiremit kaplı kırma çatıyla örtülmüştür. Geniş saçaklı olup, saçak altı ahşap kaplamadır.