­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii YUKARİ KÖYLER SOKAK No:15 Pazaryeri / BİLECİK
Adres YUKARİ KÖYLER SOKAK No:15 Pazaryeri / BİLECİK
Pafta 30KIC3
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Pazaryeri İlçesi, Çarşı Meydanı'nda ve tapunun 30KIC3 pafta, 255 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapı ticari amaçla kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Bilecik ili, Pazaryeri ilçesi, Çarşı Meydanı'nda ve tapunun 30KIC3 pafta, 255 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapı, zemin +' bir katlı olup, ahşap karkas sistemde yapılmıştır. İki yandan bitişik konumdadır. Yapının zemin katı iki ayrı dükkan olarak kullanılmakta olup bu fonksiyona göre düzenlenen camekanlar demir doğramalıdır. Yapının birinci katı, cephe yönünden zemin katla karşılaştırıldığında müdahale görmemiş olarak değerlendirilebilir. Bu kat cephe boyunca çıkmalı olup bu çıkma dört adet payanda ile desteklenmektedir. Çıkma ortasında cepheden dikdörtgen girinti şeklinde balkon oluşturulmuş, balkonun döşemesi yine dikdörtgen şeklinde uzatılarak demir korkuluk yapılmıştır. Balkona bakan kısa kenar duvarlarmda dikdörtgen şeklinde pencereler bulunmaktadır. Çifi: kanatlı balkon kapısı ahşaptır. Üst kat pencereleri ahşap söveli, dikdörtgen formlu ve çok kayıtlıdır. Yapı beşik çatılı, alaturka kiremit kaplı, saçak alın tahtalı ve saçak altı kapalıdır. Balkon üzerinde çatışı üçgen alınlıklı olup saçağı oymalı motifli olarak ahşaptan yapılmıştır. Bu oymalı kısım bağdadi tekniğinde küçük çıtalarla kapatılmıştır. Yapının tüm cephesi sıvanıp boyanmıştır. Çıkmanın alt kısmında cephe duvarında dikdörtgen kabartma şeklinde yapılmış süslemeler bulunmaktadır. Yapının üst katı boş durumda olup kırık penceresinden göründüğü kadarıyla birinci kat tavanları çıtalı ahşap tavandır.