­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Sakarya

Adı Konut
Adres Rüstem Paşa Mahallesi, Atatürk Caddesi, Numara: 2, Sapanca / SAKARYA
Vakfiye
Genel Tanım Taş temel üzerine iki katlı olan yapı da ahşap kagir tekniği uygulanmıştır.Dış cephesi toprak sıvalıdır. Üst örtüsü kiremit kaplı kırma çatılıdır. Pencereler dikdörtgen formlu ve ahşaptır.Yapının giriş kapısı ahşap olup , üzerinde ahşap işçiliği uygulanmıştır.İkinci kat sofası dışa cumbasının çatısı üçgen alınlıklıdır. Binanın giriş cephesinde, giriş kısmının üzerinde iki adet ahşap eliböğründe ile desteklenen cumbası bulunmaktadır. Cumbanın çatıyla birleştiği bölümün dış kaplaması ahşap işçiliklidir..
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Taş temel üzerine iki katlı olan yapı da ahşap kagir tekniği uygulanmıştır.Dış cephesi toprak sıvalıdır. Üst örtüsü kiremit kaplı kırma çatılıdır. Pencereler dikdörtgen formlu ve ahşaptır.Yapının giriş kapısı ahşap olup , üzerinde ahşap işçiliği uygulanmıştır.İkinci kat sofası dışa cumbasının çatısı üçgen alınlıklıdır. Binanın giriş cephesinde, giriş kısmının üzerinde iki adet ahşap eliböğründe ile desteklenen cumbası bulunmaktadır. Cumbanın çatıyla birleştiği bölümün dış kaplaması ahşap işçiliklidir..
Tescil Kararı Bursa K.T.V.K.Kurulunun 679sayılı kararı 01.09.1989