­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Adı Konut
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Tahıl Sokak No 17
Adres Pazaryeri/BİLECİK
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+1 katlı inşa edilen yapı, kırma çatılı olup; Tahıl Sokak ile Orta Çeşme Sokak köşesinde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar ?
Ayrıntılı Tanımı Zemin+1 katlı yapı, ahşap karkas arası kerpiç dolguludur. Tahıl Sokak ile Orta Çeşme Sokak köşesinde yer almaktadır. Ahşap doğramalı tek kanatlı ile hemen yanında çift kanatlı kapı ortada yer almaktadır. Kapının sağ tarafında yedi bölüntülü ahşap malzemeli ahşap pencere ile solunda dört bölüntülü ahşap doğramalı pencere yer almaktadır. Cephenin sağ ve solunda yer alan üçer adet payandanın desteklediği iki adet çıkma üzerinde ikişer adet yedi bölümlü giyotin pencere, giriş kapısının üst kısmında ise iki adet aynı malzeme ve detayda iki adet pencere, çıkmaların kapı tarafındaki kısa kenarlarında üç bölümlü giyotin pencere yer almaktadır. Saçak altı ve çıkma altı kaplamasız olan yapı beşik çatılıdır.