­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Zübeyde Hanım Cd. No: 1
Adres Gölpazarı/BİLECİK
Pafta 50 M-lVa
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Gölpazarı İlçesi, Orta Mahalle, Zübeyde Hanım Caddesi No: 1 'de yer alan ahşap ev ve dükkan vasıflı sivil mimarlık örneği yapıdır.
Yapılan Onarımlar ?
Ayrıntılı Tanımı Bilecik İli, Gölpazarı İlçesi, Orta Mahalle, Zübeyde Hanım Caddesi No:l 'de yer alan ahşap ev ve dükkan vasıflı sivil mimarlık ömeği yapı, ahşap ve kerpiç malzeme kullanılarak, ahşap dikme ve destek elemanları arası kerpiç dolgu ve bağdadi tekniği ile yapılmış olup, cephesi beyaz renk boyalıdır. Köşe parselde yer almaktadır. Zemin+2 katlı olan yapının dikine konumlandırılmış dikdörtgen formlu pencere doğramaları ahşap malzeme olup, birinci kat giyotin, üst kat tek kanatlı iki parçalı şekildedir. Çıkmada yer alan pencere ise sonradan genişletilerek, yenilenmiştir. Yapının kırına çatısı marsilya kiremit örtülü olup, çatı saçak altları kapalı ve ahşap almlıklıdır. Yapının sokağa bakan ceplıesi'nde bir adet çıknıa bulunmakta olup, çıkma altları köşelerde ahşap profiller ile desteklenmiştir. Cadde'ye bakan cephesi ise çıkmasızdır. Ayrıca bu cephede yer alan girişin önceden yarım daire şeklindeki kapı üstü açıklığının kapatıldığı görülmektedir. Sokak cephesinde de biri dükkana diğeri konut kullanımlı kısma ait iki kapı daha yer almaktadır. Yapı ve çıkma kenarları ile pencere altları ahşap silmelidir. Yapının genel olarak çatı örtüsünün, ahşap elemanlarının, sıva ve boyasının elden geçirilmesi, orijinal olmayan pencere ve kapıların eski haline getirilmesi gerekmektedir.