­ KONUT (RESUL ÖZKUL EVİ) | Kültür Portalı

KONUT (RESUL ÖZKUL EVİ) - Niğde

Mah. Köy - Mevkii Saruhan Mahallesi
Adres Saruhan Mahallesi Ak Medrese Sokak Merkez/NİĞDE
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Niğde Üniversitesi
Genel Tanım 2007 yılında Niğde Üniversitesi tarafından tamamen restore edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İki sokağın birleştiği köşede, sokağın şekline göre biçimlenmiş, kesme taştan inşa edilmiş, bodrum + zemin + 1 katlı kargir yapıdır. Zemin kat girişi batıya bakan cephededir. Bu cephede üst kat iki gönye çıkmalıdır. Kuzeye bakan cephede ise avlu, kapısı yer alır. Avludan üst kata basamaklarla çıkılır. Buradaki kemerli revaktan bu kata geçiş sağlanır. Kuzeye bakan avlu kapısı üzerindeki mermerde 1891 tarihi vardır. Batıya bakan cephede çıkmalar stilize aslan başı biçiminde konsollarla taşınır. Bu cephede ejder biçimli çörtenler yer alır. Kuzey çörtenleri ise kepçe biçiminde yapılmışlardır.
Tescil Kararı 09.07.1976/A-95 - 07.03.1986/2016

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1313    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2015 Perşembe