­ KONAK HÖYÜK | Kültür Portalı

KONAK HÖYÜK - Çankırı

Adres Konak (Karaşıh) Köyü, Merkez / ÇANKIRI
Parsel Tapulama H
Yapım Tarihi III. Bin, II.Bin, Roma
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Konak Höyük, Çankırı il merkezinin kuş uçumu 23 km güneyindeki Konak köyünün girişinde bir kayalığın üzerinde yer almaktadır. Tepesinde Şeyh Karamustafa Türbesi yer alan höyük oldukça yüksek ve dik yamaçlıdır. Yaklaşık 10 metrelik bir yüksekliğe sahip olan höyüğün tepesinde yer alan bu türbeden dolayı höyükte herhangi bir kaçak kazı gerçekleştirilmemiştir. 110 x 100 metre ölçülerinde yuvarlak ve sivri bir höyüktür. Höyüğün güney yamaçlarında M.Ö. 2. binyıl, batı yamaçlarında Eski Tunç Çağı’na tarihlenen çanak çömlek parçaları bulunmakta olup, çok az sayıda da Klasik Döneme ait parçalara rastlanmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Konak Höyük, Çankırı il merkezinin kuş uçumu 23 km güneyindeki Konak köyünün girişinde bir kayalığın üzerinde yer almaktadır. Tepesinde Şeyh Karamustafa Türbesi yer alan höyük oldukça yüksek ve dik yamaçlıdır. Yaklaşık 10 metrelik bir yüksekliğe sahip olan höyüğün tepesinde yer alan bu türbeden dolayı höyükte herhangi bir kaçak kazı gerçekleştirilmemiştir. 110 x 100 metre ölçülerinde yuvarlak ve sivri bir höyüktür. Höyüğün güney yamaçlarında M.Ö. 2. binyıl, batı yamaçlarında Eski Tunç Çağı’na tarihlenen çanak çömlek parçaları bulunmakta olup, çok az sayıda da Klasik Döneme ait parçalara rastlanmaktadır.
Orjinal Kullanım Höyük
Bugünkü Kullanımı Höyük
Tescil Kararı 18.06.2010 - 5160

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1371    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2013 Perşembe