­ KOÇİBEY MEZARLIĞI VE TÜRBESİ | Kültür Portalı

KOÇİBEY MEZARLIĞI VE TÜRBESİ - Şırnak

Adı KOÇİBEY MEZARLIĞI VE TÜRBESİ
Mah. Köy - Mevkii Durmuşlu köyü
Adres Durmuşlu köyü Kasrik Beldesi-Merkez/ŞIRNAK
Yapım Tarihi XVIII. yy.
Vakfiye -
Genel Tanım Şırnak İli Kasrik Beldesine bağlı Durmuşlu köyü mezrasında bulunan Koçibey Mezarlığı ve Türbesi Durmuşlu köyüne 7 km. mesafede köyün güneyinde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Mezarlıkta kırımlı mezar taşları ve temel seviyesinde bulunan Koçibeye ait olduğu söylenen mezar ve yapısı bulunmaktadır. Ağaçlık bir alan içinde bulunan mezarlık dağınık şekilde dağılmıştır. Koçibey mezarı 5.9x5.17 m ebatlarında 72-80 m duvar kalınlığında olup kuzey duvarı ile doğu duvarının önemli bir kısmı yıkılmıştır. Bu mekan içinde kaçık kazılarla tahrip edilmiş baş ve ayak şahideleri kırılmış bir şekilde bulunmaktadır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2194    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2014 Çarşamba