­ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANINDAKİ YAPILAR | Kültür Portalı

kocaeli Üniversitesi kampüs Alanındaki Yapılar - Kocaeli

Mah. Köy - Mevkii Hereke
Adres Hereke Beldesi- Körfez
Pafta 31 I III c
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kocaeli Üniversitesi
Vakfiye
Genel Tanım Kentsel sit alanı içerisinde yer alan ve 20 adet bloktan oluşan yapılar 1 ve 2 katlı olarak yapılmıştır. Uzun süre Sümerbank lojmanı olarak kullanılmıştır. Bugün ise Kocaeli Üniversitesi tarafından kullanılmakta olup, blok aralarında prefabrik tek katlı üniteler yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar Boya-badana ve pencere doğramaları yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı 31 I-III C 134,135,136,137,138,139 ada 1,2,3,4 numaralı parseller üzerinde yer alan 20 adet bloktan oluşmaktadır. Bu yapılar 1 ve 2 katlıdır. Kentsel sit alanı içerisinde yar alan bloklar taş duvarlı kagir yapılardır. Dış cephe kat silmeleri ile pencere kenarlarında silmeler mevcuttur. Çatı kırma olup, marsilya kiremit ile kaplıdır.
Tescil Kararı İstanbul II Nolu K.K.T.V.K.B.K nın26.10.2000 Tarih ve 5842 sayılı kararı