­ KİLİSE KALINTISI | Kültür Portalı

Kilise Kalıntısı - Isparta

Harita No N26-a1
Mah. Köy - Mevkii Çobanisa Köyü - Deliahmettaşı Mevkii
Adres Kocaköy Asarı / Sütçüler
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım Ulaşım Sütçüler İlçesi Cobanisa Köyünden Kışla Köyü yol ayrımına kadar asfalt yolla, Kışla yol ayrımından itibaren stabilize bir yolla sağlanır. Kilisi Kalıntısı Cobanisa Köyünün yaklaşık 3 km. güneyinde, Kışla yolu üzerinde Deliahmettaşı mevkiinde yer alır.
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yaklaşık 10 m. eninde 20 m. boyunda, doğu-batı doğrultusunda derinlemesine dikdörtgen tek nefli ve tek apsisli olan kilise, kaba yontu yerel taştan kuru örgü duvar tekniği ile yapılmıştır. 4 m. çapında olan apsisin ayakta kalan duvar yüksekliği 1,5 m. olup, 4 m. batısına çobanlar tarafından moloz taştan kuru örgü duvar eklenerek apsis önü kapatılmıştır. Kilise kuzey duvarı zemin seviyesinde olup, 70cm. Kalınlığındaki güney duvarı ayakta kalan yüksekliği yaklaşık 1 m. dir. Kilise çevresinde bol miktarda çatıya ait kiremit parçalarına rastlanmıştır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 06.05.2005 Tarih ve 421 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita