­ KEMERALTI CAMİ | Kültür Portalı

Kemeraltı Cami - Adana

Mah. Köy - Mevkii Karasoku Mahallesi
Adres Karasoku Mahallesi Abidin Paşa Caddesi Seyhan
Yaptıran Savcızade Mustafa Ağa Vakfı
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Savcı oğlu Hacı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır.Abidin Paşa Caddesi'nin Tarsus Kapısı mevkisindedir.Bu semte sonradan Kemeraltı ismi verildiğinden,cami de aynı ismi almıştır.Dengeli mimari oranlarıyla zarif bir görüntü sergileyen Kemeraltı Cami,kare plan üzerine kesme taştan yapılmıştır.Kuzey ve doğu cephelerdeki son cemaat yerlerinin üzerine küçük kubbeler örtmektedir.Kuzeydoğu köşesindeki minaresi caminin mütevazı yapısına uygun bir görünüşe sahiptir. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Yapı günümüze oldukça iyi durumda ulaşmış ancak yakın çevresindeki özgün dokuyu bütünü ile kaybetmiştir.Caminin yakınındaki medrese de günümüze ulaşamamıştır.Yapının kemerli giriş kapısı özgün değildir ve avlu yan revakları da niteliksiz elemanlarla kapatılmış durumdadır.Taşıt trafiğinin son derece yoğun olduğu aksların ve döner kavşağın kenarında kalan yapı cami olarak kullanılmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3883    Eklenme Tarihi : 07 Kasım 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 07 Kasım 2014 Cuma