­ KARATEKE GÖZ MEVKİİ TONOZLU MEZAR | Kültür Portalı

Karateke Göz Mevkii Tonozlu Mezar - Denizli

Adres Karateke (Köyü) Mahallesi Göz Mevkii Honaz İlçesi DENİZLİ
Pafta M22a-25c
Yapım Tarihi 4. y.y.
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye
Genel Tanım Honaz-Karateke Yolunun güney kenarında bulunan tonozlu mezar yol yapımı sırasına ortaya çıkmış ve kurtarma kazısı Müze uzmanlarınca yapılmıştır. Mezar yapısının düzgün blok taşlardan yapılmış giriş kapısından itibaren bir koridor ile mezar odasına geçilmektedir. Duvarları taş örgü tekniğinde yapılmış ve sıvalıdır. Üst örtüsü de taş örgü ve tonoz ile kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Honaz-Karateke Yolunun güney kenarında bulunan tonozlu mezar yol yapımı sırasına ortaya çıkmış ve kurtarma kazısı Müze uzmanlarınca yapılmıştır. Mezar yapısının düzgün blok taşlardan yapılmış giriş kapısından itibaren bir koridor ile mezar odasına geçilmektedir. Duvarları taş örgü tekniğinde yapılmış ve sıvalıdır. Üst örtüsü de taş örgü ve tonoz ile kapatılmıştır. Mezar odasında yaklaşık 23 gömü yapıldığı tahmin edilmektedir. Mezardan çıkan taşınır kültür varlıkları (pişmş toprak kase, kandil, kemik saç iğnesi, sikkeler vb.) Müzeye alınmıştır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 23.09.2010 gün ve 3126 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1921    Eklenme Tarihi : 19 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2014 Salı