­ KARAOĞLAN CAMİİ | Kültür Portalı

Karaoğlan Camii - Balıkesir

Adı Karaoğlan Camii
Adres Merkez Dumlupınar mah.
Yaptıran Karaoğlan
Vakfiye
Genel Tanım Karaoğlan Caddesi ile Sancar sokağın köşesinde yer alan caminin kesin inşa tarihi bilinmemekle birlikte kapısı üzerindeki Türkçe levhada 1325 tarihi okunmaktadır. Rumeli fatihi Süleyman Gazi ile Rumeli'ye geçen erlerden biri olan Karaoğlan tarafından yaptırıldığı rivayet edilmektedir. 1897 depremine yıkılmış ve Sultan II Abdülhamit döneminde yenilenmiştir. Duvarları kaba yontu taş ve tuğla ile inşa edilmiş, köşelerde yer yer büyük blok taş kullanılmıştır. Kaynak: 2010 yılında Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü' nce hazırlanıp İl Özel İdaresince bastırılan Kültür Envanteri kitabından alınmıştır.
Yapılan Onarımlar 1897
Ayrıntılı Tanımı -
Tescil Kararı GEEAYK/ 14.03.1986/2134 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2100    Eklenme Tarihi : 16 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi