­ KARAÇAY İLK MEKTEP (İLKOKUL) | Kültür Portalı

Karaçay İlk Mektep (İlkokul) - Denizli

Harita No 12-8-2
Mah. Köy - Mevkii Karaçay Mahallesi
Adres Karaçay (Kasabası) Mahallesi Hürriyet Mevkii Honaz İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Honaz İlçesi, Karaçay (Kasabası) Mahallesi, Hürriyet Mevkii’nde bulunan ve Cumhuriyet Dönemi mimari özelliklerini yansıtan ilkokulun, 1932 yılında inşasına başlanmış, 1934 yılında tamamlanarak kullanıma açılmıştır. Bu okulda 1934 yılından 1944 yılına kadar üç yıllık eğitim verilmiştir. 1944 yılında ikinci okulun yapılmasıyla birlikte Karaçay’da beş yıllık öğretime başlanmıştır.1932 yılında inşa edilen ilk okul, dikdörtgen planlıdır. Duvarları taş üzeri Marsilya Tipi kiremitle kaplıdır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Honaz İlçesi, Karaçay (Kasabası) Mahallesi, Hürriyet Mevkii’nde bulunan ve Cumhuriyet Dönemi mimari özelliklerini yansıtan ilkokulun, 1932 yılında inşasına başlanmış, 1934 yılında tamamlanarak kullanıma açılmıştır. Bu okulda 1934 yılından 1944 yılına kadar üç yıllık eğitim verilmiştir. 1944 yılında ikinci okulun yapılmasıyla birlikte Karaçay’da beş yıllık öğretime başlanmıştır.1932 yılında inşa edilen ilk okul, dikdörtgen planlıdır. Duvarları taş üzeri Marsilya Tipi kiremitle kaplıdır. Okulun odaları giriş holünün etrafına sıralanan beş odadan oluşmaktadır. Okul, 15.40 m. uzunluğunda, 9.40 m. genişliğindedir. Sivri kemerli giriş kapısının genişliği 1.50 m. yüksekliği ise 3.50 m.dir. Pencereleri ise sivri kemerli olup, 0.93 m. genişliğinde 2.30 m. yüksekliğindedir. Bugün ilk okulun bazı odaları halı dokuma atölyesi olarak kullanılmakta olup, el tezgahları kuruludur
Orjinal Kullanım Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 28.02.2008 gün ve 1388 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1978    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Temmuz 2014 Çarşamba