­ KARABEY HAMAMI | Kültür Portalı

Karabey Hamamı - Isparta

Harita No AFYON L-24 C-3 19M-III İLAVE
Mah. Köy - Mevkii Eski Kasaba Mevkii
Adres Eski Kasaba / Uluborlu
Yapım Tarihi 13.yy.
Vakfiye
Genel Tanım Uluborlu Eski Kasabada yer alır. Selçuklu kumandanlarından Karabey tarafından 1241 yılında yaptırılmıştır. 1932 yılına kadar kullanılan hamam bugün terk edilmiş durumdadır. Yapı ortası kubbeli enine sıcaklıklı ve çifte halvetli plan tipini yansıtır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Uluborlu Eski Kasabada yer alır. Selçuklu kumandanlarından Karabey tarafından 1241 yılında yaptırılmıştır. 1932 yılına kadar kullanılan hamam bugün terk edilmiş durumdadır. Yapı ortası kubbeli enine sıcaklıklı ve çifte halvetli plan tipini yansıtır. Hamam taştan yapılmış olup, yakın tarihe kadar kullanılmıştır. Kapı hemen hemen ayaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı İZMİR II NOLU KÜL. VE TAB. VAR. KOR. BÖL. KUR.NUN 07.09.1988 Gün ve 365 Sayılı Kararıyla Tesciline.
Yayın Dizini Said Demirdal Bütünüyle ULUBORLU, 1968
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita