­ KAPAKLI MEVKİİ | Kültür Portalı

Kapaklı Mevkii - Kırıkkale

Adı Kapaklı Mevkii
Mah. Köy - Mevkii Aydınşıh Köyü, Kapaklı Mevkii
Adres Balışeyh İlçesi, Aydınşıh Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Balışeyh İlçesi, Aydınşıh köyü, Kapaklı Mevkii’nde Keçili Çeşmesi yanındaki tarlada 6 – 7 m. yüksekliğinde, 50 m. çapında bir höyük olup burada Eski Tunç, Hitit, Roma, Bizans dönemlerine ait bol miktarda çanak çömlek parçalarına rastlanmıştır. Höyük tepesinde önceki yıllarda kimliği bilinmeyen kişilerce kaçak olarak kazılar yapıldığı saptanmıştır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Balışeyh İlçesi, Aydınşıh köyü, Kapaklı Mevkii’nde Keçili Çeşmesi yanındaki tarlada 6 – 7 m. yüksekliğinde, 50 m. çapında bir höyük olup burada Eski Tunç, Hitit, Roma, Bizans dönemlerine ait bol miktarda çanak çömlek parçalarına rastlanmıştır. Höyük tepesinde önceki yıllarda kimliği bilinmeyen kişilerce kaçak olarak kazılar yapıldığı saptanmıştır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK