­ KANLI KÖPRÜ | Kültür Portalı

KANLI KÖPRÜ - Bitlis

Adı KANLI KÖPRÜ
Mah. Köy - Mevkii Gazi bey.Mah.
Adres Sapkor Mevkii
Vakfiye -
Genel Tanım bitlis-mutki karayolu üzerindeki koyunlu çayı üzerinde kurulu olan köprü,kuzeydoğu-güneybatı istikametinde uzanmaktadır.yapım tarihi bilinmemekle beraber taşıdığı mimari özellikleriyle xvıı.yy.'da inşa edildiği düşünülmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı tek gözlü sivri kemerli köprünün tabiliye uzunluğu 13.40m.,döşeme genişliği 4.40m.,köprü yüksekliği 4.57m. Ve kemer açıklığı 5.70mdir.köprü açıklığını oluşturan kemer iki kademelidir. İç kemeri dıştan hafifletme kemeri kuşatır.köprü tabiliyesinin her iki yanında taş korkuluklar yer alır.köprünün tempan duvarları ve kemerinde kesme taş,son dönem köprü ayak onarımlarında ise beton malzeme kullanılmıştı.süsleme unsuru bulunmayan köprü günümzde yaya ulaşımı için kullanılmaktadır.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü