­ KALEKÖY CAMİ | Kültür Portalı

Kaleköy Cami - Amasya

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Yapım Tarihi 18. yy. sonu 19. yy. başı
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Eski (Yukarı) Kaleköyün ortasında doğu-batı doğrultusunda uzanan dikdörtgen planlı yapı, hımış duvar tekniğinde inşa edilimiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı olan yapı iki adet ahşap taşıyıcı direk ile enlemesine ikiye bölünmüş, güney duvara mihrap nişi açılarak alçı süsleme yapılmıştır.. Ahşap direklerde kalem işi bezemesi ile iç beden duvarlarında sıva üzerine hat ve kalem işi bezemeler bulunur. Üst örtü ahşap direk üzerine kırma çatılı, alaturka kiremitle örtülüdür. Ahşap taşıyıcı kirişlerinin statiğini kaybettiği ve camide batıya doğru kayma olduğu görülmüştür.