­ KALDIRAYAK KÖYÜ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Kaldırayak Köyü Mezarlığı - Sinop

Mah. Köy - Mevkii Kaldırayak Köyü
Adres Erfelek/SİNOP
Pafta E33.b.13.c
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Vakfiye
Genel Tanım Kaldırayak Köyü Eski Mezarlık mevkiinde bulunan ve E33.b.13.c.3 pafta, 101 ada, 1 parselde yer alan mezarlık alanı orman kadastrosu içerisinde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 1 no'lu mezar: Baş taşındaki Osmanlıca kitabeye göre; Merhum Hacı Muhammed’in mahdumu (oğlu) ve H. 1198 (M. 1783) senesinde vefat eden Hasan Ağa’ya ait olduğu anlaşılmaktadır. 2 no'lu mezar: Baş taşında 6 satırlık Osmanlıca bir kitabe bulunmaktadır. Taş yüzeyindeki aşınmanın fazla olmasından dolayı kitabe okunamamıştır. Ancak yazılar tam olarak kaybolmamış olduğundan mulâj yapılarak okunabilecek vaziyettedir. Başlığı 1 no'lu mezar taşındaki başlıkla benzer olduğundan 1 no'lu mezarda yatan Hasan Ağa ile akraba olmalıdır. 3 no'lu mezar: Baş taşındaki Osmanlıca kitabeye göre; Molla Kırkaş oğlu ve 1305 (M. 1888) tarihinde vefat eden Hacı Hasan Efendi’ye ait olduğu anlaşılmaktadır. Ayak taşında bezeme bulunmamaktadır.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1236    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2014 Salı