­ KADI KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Kadı Köprüsü - Sakarya

Adı Kadı Köprüsü
Adres 3175 sokak, Beşköprü Caddesi, Serdivan /SAKARYA
Vakfiye
Genel Tanım Serdivan İlçesi, Beşköprü Mahallesi, Beşköprü Caddesi ile 3175. sokağın Çark Deresi üzerinden bağlantısını sağlamakta olup, günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Köprü, tek gözlü 9.30 m eninde, 27 m uzunluğunda, 5.70 m yüksekliğinde kuzeybatı-güneydoğu doğrultulu tek kemerlidir. Dere ıslahı için yapılan çalışmalar sonucu kemer orijinal yüksekliğini kaybetmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Serdivan İlçesi, Beşköprü Mahallesi, Beşköprü Caddesi ile 3175. sokağın Çark Deresi üzerinden bağlantısını sağlamakta olup, günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Köprü, tek gözlü 9.30 m eninde, 27 m uzunluğunda, 5.70 m yüksekliğinde kuzeybatı-güneydoğu doğrultulu tek kemerlidir. Dere ıslahı için yapılan çalışmalar sonucu kemer orijinal yüksekliğini kaybetmiştir.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü