­ KADI CAMİİ | Kültür Portalı

Kadı Camii - Balıkesir

Adı Kadı Camii
Adres Ayvalık -Altınova
Vakfiye
Genel Tanım Altınova Beldesindeki Kadı Camisinin kitabesi günümüze gelememiştir. Bu bakımdan ne zaman ve kimin tarafından yaptırılmış olduğu bilinmemektedir. Küçük Cami olarak da isimlendirilen bu yapı 9.80 x 9.80m. ölçüsünde kare planlı olup, üzeri sekizgen kasnağın taşıdığı bir kubbe ile örtülmüştür. Kaba yontma taştan olan cami onarımlar sonunda özelliğini yitirmiştir. Caminin kuzey cephesindeki son cemaat yeri yıkılmış, buraya betonarme olarak üç kubbeli bir son cemaat yeri eklenmiştir. Ayrıca batıdaki oldukça güdük minarenin olduğu yere yerleştirilen minare küçük boyutta olup altında 1953 yılında yenilendiği yazılıdır. Kuzey cephesinin ortasındaki bir kapıdan girilen ibadet mekanında bulunan mihrap ve minberin mimari bir özelliği bulunmamaktadır. İbadet mekanı alt dikdörtgen, üstte de yuvarlak kemerli pencereler ile aydınlatılmıştır Kaynak: 2010 yılında Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü' nce hazırlanıp İl Özel İdaresince bastırılan Kültür Envanteri kitabından alınmıştır.
Ayrıntılı Tanımı -
Tescil Kararı BKTVKK’nun 13/11/1993 – 3522 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2422    Eklenme Tarihi : 25 Temmuz 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi