­ KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI | Kültür Portalı

Kadastro Müdürlüğü Binası - Artvin

Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Bina, çatı katıyla beraber dört kattan meydana gelmektedir.
Yapılan Onarımlar Yapı 2005 yılında restore edilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yapıda kitabe bulunmamaktadır. Fakat gösterdiği üslup özelliklerinden dolayı 19. Yüzyıl sonu, 20.yüzyıl başlarına tarihlendirmek mümkündür. Çarşı Mahallesi, Kenar Sokak, No:1’de bulunan bina, çatı katıyla beraber dört kattan meydana gelmektedir. Binaya giriş, sadece birinci kattaki kapıdan sağlanmaktadır. Doğuda bulunan giriş mekanında, cephede dört pencere açıklığı bulunurken, üst katlarda doğu cephede beşer adet pencere açıklıkları görülmektedir. Üçüncü katta, doğu cephede bir de balkon yer alır. Yapıda kullanılan pencereler dikdörtgen formludur. İçeride, üst katlara ulaşım ahşap merdivenler vasıtasıyla sağlanmaktadır. Çatı katında doğuda ve batıda ikişer tane, dikdörtgen şekilli küçük pencereler bulunur. Süsleme açısından oldukça sade bir yapıdır. Yapı tuğla malzeme kullanılarak yapılmıştır. Yer yer ahşap malzeme de kullanıldığı görülür. Yer döşemeleri ve tavanlar ahşap malzemedendir. Dışarıdan beyaz renkli kireçle sıvanmıştır. Günümüze kadar pek çok onarım geçirmiştir. Günümüze gelene kadar pek çok işlev için kullanılan bina bir ara “ Kız Meslek Lisesi” işlevini de görmüştür. Hali hazırda “ Tapu ve Kadastro Binası” olarak hizmet vermektedir.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 06.02.1982/A-3301