­ II. MURAD (MURADİYE) İMARETİ | Kültür Portalı

II. Murad (Muradiye) İmareti - Bursa

Harita No 28NIIId
Mah. Köy - Mevkii Muradiye Mahallesi
Adres Muradiye Mahallesi 2. Murat Caddesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran II. Murat
Vakfiye -
Genel Tanım Mahalleye adını veren Muradiye Külliyesiyle beraber XV. yy. başlarında, II. Sultan Murat tarafından yaptırılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Mahalleye adını veren Muradiye Külliyesiyle beraber XV. yy. başlarında, II. Sultan Murat tarafından yaptırılmıştır. Muradiye Camisinin güneybatısında, 13,00 x 40,00 metre boyutlarında olup, dikdörtgen bir alan üzerine oturmaktadır. Yapının beden duvarları üç sıra tuğla, bir sıra moloz taşla inşa edilmiştir. Giriş kapısında baklava ve yıldız, giriş eyvanın da çapraz, pencere alınlıklarında altı köşe ve yıldız motifli tuğla süslemeler yapının görüşünü güzelleştirmektedir.
Orjinal Kullanım İmaret
Bugünkü Kullanımı Kafeterya
Önerilen Kullanım Kafeterya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2741    Eklenme Tarihi : 02 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ağustos 2014 Pazartesi