­ HIZIRBEY HAMAMI (ÇİFTE HAMAM) | Kültür Portalı

Hızırbey Hamamı (Çifte Hamam) - Kırklareli

Yapım Tarihi Miladi 1383 Hicri 785)
Yapan Bilinmiyor
Kitabe Mevcut
Vakfiye Mevcut
Genel Tanım Halen faal durumdadır. Duvarların dış yüzeyi düzgün yonu köfeki kaplamadır. Kubbe fenerlerinin işçiliği köfeki olup, dikkat çekicidir. Hamam, bitişiğindeki arasta ile birlikte yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 1683 yılında Hacı Hüseyin Ağa tarafından onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Kırklareli merkezinde, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunmaktadır. 1383 (H.785) yılında Köse Mihalzade Hızırbey tarafından yaptırılmış, 1683 yılında, Hacı Hüseyin Ağa tarafından onarılmıştır. Halen faal durumdadır. Duvarların dış yüzeyi düzgün yonu köfeki kaplamadır. Kubbe fenerlerinin işçiliği köfeki olup, dikkat çekicidir. Hamam, bitişiğindeki arasta ile birlikte yapılmıştır.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam
Önerilen Kullanım Hamam

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4442    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2014 Perşembe