­ HİSARKÖY MAHALLESİ BİZANS SURLARI | Kültür Portalı

Hisarköy Mahallesi Bizans Surları - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Hisarköy Mahallesi
Adres Hisar Mahallesi Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kültür Dönemi Doğu Roma
Vakfiye
Genel Tanım Denizli merkezinin 8 km. kuzeybatısında bulunan Hisarköyü yerleşimi tarım arazileri içinde yer alır. U planlı Ortaçağ kalesinden oluşmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli merkezinin 8 km. kuzeybatısında bulunan Hisarköyü yerleşimi tarım arazileri içinde yer alır. U planlı Ortaçağ kalesinden oluşmaktadır. Moloz taşlardan yapılan kalenin yaklaşık uzunluğu 700 metre kadardır. U şeklindeki kale duvarının güneyindeki açık kısmını İsrail Deresinin doğal yapısı tamamlar. Kale duvarlarının üst bölümü yer yer yıkılmış, korunabilen bölümlerinde en yüksek noktası 6-8 m. arasında bir yüksekliğe ulaşmaktadır. Malzeme olarak yöre taşları ve harç ile yapılmış kalenin ortaçağda savunma amaçlı yapıldığı tahmin edilmektedir. Kale içinde Antik Döneme ait yüzeyde yerleşim izi görülmektedir. Kale içinin güney bölümünde Hisarköyü’nün mevcut yerleşimi bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Kale
Önerilen Kullanım Kale
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKBK'nun 08.09.2004 gün ve 93 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3507    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2014 Pazartesi