­ HEREKE KENTSEL SİT ALANI | Kültür Portalı

Hereke Kentsel Sit Alanı - Kocaeli

Envanter No .
Harita No .
Mah. Köy - Mevkii Hereke
Adres Hereke -Körfez
Vakfiye
Genel Tanım Hereke Kalesi, Bizans İmparatoru Justinias ın vefaat ettiği muhtemel yerdir. Bizans Döneminde ayrıca askeri karakol olma özelliği kazanmıştır. Hereke Kalesi bunun örneği olup 1326 yılında ise kent Osmanlıların eline geçmiştir. Kent Osmanlıların eline geçtikten sonra 1843 yılında bugünde var olan dokuma fabrikası kurulmuş ve 1894-1895 yılları arasında Alman İmparator Kaiser Wilhem onuruna köşk ve misafirhane yaptırılmıştır.Daha sonra fabrika yapıları genişletilerek bugünkü şeklini almıştır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Hereke Kalesi, Bizans İmparatoru Justinias ın vefaat ettiği muhtemel yerdir. Bizans Döneminde ayrıca askeri karakol olma özelliği kazanmıştır. Hereke Kalesi bunun örneği olup 1326 yılında ise kent Osmanlıların eline geçmiştir. Kent Osmanlıların eline geçtikten sonra 1843 yılında bugünde var olan dokuma fabrikası kurulmuş ve 1894-1895 yılları arasında Alman İmparator Kaiser Wilhem onuruna köşk ve misafirhane yaptırılmıştır.Daha sonra fabrika yapıları genişletilerek bugünkü şeklini almıştır.
Tescil Kararı İstanbul II Nolu K.K.T.V.K.B.K nın26.03.1991 Tarih ve 2639 Sayılı kararı