­ HALKEVİ | Kültür Portalı

Halkevi - Sakarya

Adı Halkevi
Mah. Köy - Mevkii Cumhuriyet Mahallesi
Adres Cumhuriyet Mahallesi/ Atatürk Bulvarı/Adapazarı / SAKARYA
Vakfiye
Genel Tanım Yapı; 1927 yılında Halkevi olarak inşa edilmiş, Halk Partisi yapıyı 1944-1956 yılları arasında Partinin İl Başkanlık binası olarak kullanmıştır. 1956 yılında Ticaret Lisesine dönüştürülmüştür, 1988 yılında İl Defterdarlık Binası olarak hizmete devam eden yapı 1999 depreminde hasar görmüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından restore edilip Sanat Galeri olarak bir süre hizmet veren bina daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı hizmetine verilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı; 1927 yılında Halkevi olarak inşa edilmiş, Halk Partisi yapıyı 1944-1956 yılları arasında Partinin İl Başkanlık binası olarak kullanmıştır. 1956 yılında Ticaret Lisesine dönüştürülmüştür, 1988 yılında İl Defterdarlık Binası olarak hizmete devam eden yapı 1999 depreminde hasar görmüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü tarafından restore edilip Sanat Galeri olarak bir süre hizmet veren bina daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı hizmetine verilmiştir.
Yayın Dizini ÇETİN ,Yusuf, Sakarya ve İlçelerinde Türk Dönemi Sivil Mimari Eserler, 2006, Erzurum.