­ HACI MUSTAFA EFENDİ MEDRESESİ | Kültür Portalı

HACI MUSTAFA EFENDİ MEDRESESİ - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Camikebir Mah. Yapraklı/ÇANKIRI
Adres Camikebir Mah. Yapraklı/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Yapraklı İlçe Müftülüğü
Yapım Tarihi H.1323, M.1905
Vakfiye -
Genel Tanım Hacı Mustafa Efendi Caminin bitişiğinde bulunan yapı, ahşap çatkı arası kerpiç ve taş dolgulu olarak inşa edilmiştir. Üzeri alaturka kiremitle örtülü beşik ahşap çatılıdır. İki katlı olan yapıya önden ve arkadan olmak üzere iki kapı ile girilebilmektedir. Alt katta ocaklığı ve mihrabı bulunan dikdörtgen bir mekan ve bu mekana açılan küçük çilehaner bulunmaktadır. Mekan düz ahşap tavanlıdır. Bu mekandan üst kata ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. İkinci kata arkadaki kapıdanda giriş mevcuttur. İkinci katta birer duvarında işlemeli ahşap dolapları olan iki mekan bulunmaktadır. Mekanlada ahşap sedirler ve ocaklıklar mevcuttur. 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ettirilen yapı günümüzde Kültür Evi olarak kullanılmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ettirilen yapı günümüzde Kültür Evi olarak kullanılmaktadır
Ayrıntılı Tanımı Hacı Mustafa Efendi Caminin bitişiğinde bulunan yapı, ahşap çatkı arası kerpiç ve taş dolgulu olarak inşa edilmiştir. Üzeri alaturka kiremitle örtülü beşik ahşap çatılıdır. İki katlı olan yapıya önden ve arkadan olmak üzere iki kapı ile girilebilmektedir. Alt katta ocaklığı ve mihrabı bulunan dikdörtgen bir mekan ve bu mekana açılan küçük çilehaner bulunmaktadır. Mekan düz ahşap tavanlıdır. Bu mekandan üst kata ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. İkinci kata arkadaki kapıdanda giriş mevcuttur. İkinci katta birer duvarında işlemeli ahşap dolapları olan iki mekan bulunmaktadır. Mekanlada ahşap sedirler ve ocaklıklar mevcuttur. 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ettirilen yapı günümüzde Kültür Evi olarak kullanılmaktadır.
Tescil Kararı 17.10.2007 - 2670 & 01.02.2008 - 2970

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1696    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe