­ HACI HÜSEYİN CAMİSİ VE ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Hacı Hüseyin Camisi ve Çeşmesi - Denizli

Harita No 30L-1B
Adres Güney İlçesi DENİZLİ
Pafta 30L-1B
Parsel 1-2-3
Vakfiye
Genel Tanım Hacı Hüseyin Camisi kare planlı, üzeri düz tavanla örtülüdür. 1867 yılında yapıldığı anlaşılan ve kiremit örtülü, kırma çatılı yapının minaresi, dörtgen prizmal kaideli ve silindirik gövdelidir. Tuğla örgülü olan minarenin gövdesinde, zikzak örgü tercih edilerek, daha ince görünmesi sağlanmıştır.
Yapılan Onarımlar Doğramaları plastik malzeme ile değiştirilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Hacı Hüseyin Camii kare planlı, üzeri düz tavanla örtülüdür. 1867 yılında yapıldığı anlaşılan ve kiremit örtülü, kırma çatılı yapının minaresi, dörtgen prizmal kaideli ve silindirik gövdelidir. Tuğla örgülü olan minarenin gövdesinde, zikzak örgü tercih edilerek, daha ince görünmesi sağlanmıştır. Tek şerefeli olan minarede silindirik gövdeden şerefesine dışa taşkın silindirik silme bilezikle geçilmiş olup, şerefenin altında dışa taşkın kirpi süslemeleri vardır. Son cemaat yerinin kapı ve pencereleri sonradan yapıldığı anlaşılan plastik doğramadır. Caminin dış kapısı demir doğrama olup, demir korkulukları mevcuttur. Kare formlu ahşap doğrama pencereleri bulunan yapının son cemaat yerinde beton sütunlarla taşınan keskin sivri kemerli giriş ve kemer aralarında dik olarak gelişen baklava dilimi süslemeleri vardır. Yuvarlak kemerli olan ve kitabesi bulunan çeşmesi 1933 tarihlidir.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 28.06.2006 gün ve 256 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1400    Eklenme Tarihi : 19 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2014 Salı