­ HACI HASAN CAMİİ | Kültür Portalı

Hacı Hasan Camii - Amasya

Pafta 30-27A-b
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Hacı Hasan Mahallesi Dar Sokakta bulunan cami dikdörtgen planlıdır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Dikdörtgen planlı yapının kuzeydeki son cemaat yeri asıl ibadet mekanından ahşap bir bölme ile ayrılmakta, mekan dört kenarda sivri kemerli pencerelerle aydınlanmaktadır. Tavan kenarlarda ince çıtalarla, baklavalara ayrılmakta olup, bu bölümler önce kalem işi süsleme iken sonradan boyanarak değiştirilmiştir. İki yönden dörder ağaç direkle takviye edilmiş olan, tavanın ortasında sekiz kenarlı bir boşluk oluşturulmuş ve burası kubbe biçiminde düzenlenmiştir. Özellikle orta kısmın nakışları 19. yy. ahşap nakışçılığının en güzel örnekleri arasındadır. Geometrik motiflerle süslenmiş tavanın, belli başlı motifleri altıgenler, baklavalar ve natüralist çiçek motifleri, bir ter bir düz konmuş olan palmetler bulunmaktadır
Yayın Dizini Türkiye’de Vakıf Abideler ve Eski Eserler,

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2233    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi