­ HACI BAYRAM İSTASYON BİNASI | Kültür Portalı

Hacı Bayram İstasyon Binası - Amasya

Yapım Tarihi 20.y.y.
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Suluova’nın Hacı Bayram Mahallesi’nde yer alan ara istasyon binasıdır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı kuzey-güney yönünde dikdörtgen planlıdır. Kırma çatılı gar binası ile beşik çatılı ambar kısmı marsilya kiremitle örtülü olup gar binasının idari kısmı ile parapetli teras çatı şeklindedir. Taşınmazın ambar bölümünün çatı kaplaması yapılmamış olup çatkı ahşap aksam görülmektedir. Ahşap çatkılıdır. Taşınmaza ana giriş batı cepheden sağlanmaktadır. Yapının batısında beş, doğusunda dört ve kuzeyinde tek (ambara açılan) giriş kapısı bulunmaktadır. Yapı yığma tuğla ile inşa edilmiş olup, üzeri sıvalıdır. Gar binasının pencere kenarları taş kaplama, diğer pencere kenarları sıva kabartma malzeme ile yapılmıştır. Taşınmazın kapı ve pencere kenarları yuvarlak kemerlidir. İki katlı gar binasına bitişik, sağında tek katlı ambar bölümü ile solunda yine bitişik tek katlı idari kısmı olduğu bölüm yer almaktadır. Gar binasının içteki sağ ve sol tarafında açılan kapılar vasıtasıyla birbirine geçiş sağlanmaktadır