­ HACI ALİ AĞA CAMİ | Kültür Portalı

Hacı Ali Ağa Cami - Bursa

Adı Hacı Ali Ağa Cami
Mah. Köy - Mevkii İsmetpaşa Köyü
Adres İsmetpaşa Köyü Karacabey/Bursa
Genel Tanım Karacabey’e bağlı İsmetpaşa köyündeki camidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Karacabey’e bağlı İsmetpaşa köyündeki cami. Kuzeyindeki giriş kapısı üzerinde bulunan 32 x 60 cm. boyutlarındaki yazıtında 1230 H. (1815) yılında Kelisanlı Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldığı kayıtlıdır. Cami kullanılmamaktadır. Kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlı ve düz tavanlıdır. Harime, kuzey cephe eksenindeki kapıyla girilir. Kapının iki yanında birer pencere yer alır. Güney duvar ekseninde yarım yuvarlak mihrap, iki yanında birer pencere; doğu ve batı duvarlarda ikişer pencere vardır. Yapı kırma çatıyla örtülüdür. Harime giriş kapısı dikdörtgen, cephelerdeki pencereler yuvarlak kemerlidir. Pencerelerin üzerinde basık hafifletme kemerleri yer alır. Harim ekseninde yer alan ve ahşap tavanı taşıyan kare kesitli destekler mekanı ikiye ayırır. Caminin köşelerinde ve kuzeybatıki minare kaidesinde kesme taş,beden duvarlarında moloz taş malzeme kullanılmıştır.Pencere kemerleri ve minare gövdesi tuğladır.
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1608    Eklenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma