­ GEDENE KARA ÇAMI | Kültür Portalı

GEDENE KARA ÇAMI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Çukuröz Köyü /Kızılca Mevkii / Eldivan / ÇANKIRI
Adres Çukuröz Köyü, Kızılca Mevkii, Eldivan / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Eldivan Orman İşletmesi
Yapım Tarihi 450-500 Yaşında
Vakfiye -
Genel Tanım Eldivan ilçesi, Çukuröz Köyü Kızılca Mevkii, 536463 boylam, 4493507 enleminde çevreye hakim bir tepe üzerinde yer almaktadır. Civar köylerden ve bir çok mevkiden ağacı görmek mümkündür. Çevresinde seyrek olarak meşe ve geven ağaçları görülmektedir. Bilimsel adı Pinus Nigra olan karaçamın yüksekliği 15 metre, gövdesi yaklaşık 3 metre civarında olup, 4,75 metreden sonra iki çatala ayrılmaktadır. Tepe kısmı yaşlı olmasından dolayı yaygın bir görünüme sahiptir. Tahmini yaşının 450-500 yıldır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Eldivan ilçesi, Çukuröz Köyü Kızılca Mevkii, 536463 boylam, 4493507 enleminde çevreye hakim bir tepe üzerinde yer almaktadır. Civar köylerden ve bir çok mevkiden ağacı görmek mümkündür. Çevresinde seyrek olarak meşe ve geven ağaçları görülmektedir. Bilimsel adı Pinus Nigra olan karaçamın yüksekliği 15 metre, gövdesi yaklaşık 3 metre civarında olup, 4,75 metreden sonra iki çatala ayrılmaktadır. Tepe kısmı yaşlı olmasından dolayı yaygın bir görünüme sahiptir. Tahmini yaşının 450-500 yıldır.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç