­ GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA KONAĞI | Kültür Portalı

GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA KONAĞI - Kars

Mah. Köy - Mevkii ORTAKAPI MAH.
Adres Merkez / KARS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜD.
Yapım Tarihi 19.yy
Vakfiye
Genel Tanım 2 katlı Osmanlı Konağı restore edilmiş olup, günümüzde galeri olarak hizmete açılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 19. yüzyılın ilk çeyreğinde yapılmış olan konak iki katlı olup,bu dönem Osmanlı mimari tarzını yansıtan önemli sivil mimari örneklerinden birisidir. Konağın güney cephesindeki büyük balkonunun ahşap süslemesi ile iç mekanındaki ısıtmayı sağlayan peç sistemi yapının en dikkat çekici mimari özelliğini yansıtır. 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında ordu komutanı Gazi Ahmet Muhtar Paşa tarafından bir süre karargah binası olarak kullanılan konak 2001 yılında restore edilerek Güzel Sanatlar Galerisi olarak hizmete açılmıştır. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının 2015 - 2016 yılları arasında Kars Valiliği tarafından tekrar restorasyonu yapılmış olup; 2016 yılı içerisinde ''Gazi Ahmet Muhtar Paşa Hatıra Evi'' olarak hizmet vermeye başlamıştır.Günümüzde ise '' Gazi Ahmet Muhtar Paşa Hatıra Evi'' olarak kullanılmaya devam edilmektedir.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Sanat Galeri
Önerilen Kullanım Konak

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3703    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 02 Nisan 2019 Salı