­ GARNİZON ŞEHİTLİĞİ | Kültür Portalı

GARNİZON ŞEHİTLİĞİ - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Kırkevler Mah. Şehitlik Parkı İçi, Merkez
Adres Kırkevler Mah. Şehitlik Parkı İçi, Merkez / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş 28.Mekanize Tugay Komutanlığı
Yaptıran Çankırı Valiliği
Vakfiye -
Genel Tanım Çankırı- Kastamonu karayolunun kenarında, etrafı tel örgü ile çevrilmiş bir alan içerisinde yer alan şehitlik, yine etrafı taş duvarla çevrili iki bölüm halindeki 1000 m2’lik kısımda yer alır. İki bölümden oluşan şehitliğin birinci bölümünde; Kore ve Kıbrıs şehitleri anısını yaşatan, üç basamakla zeminine çıkılan, kare şeklindeki bir kaide üzerinde, geometrik formlu üç betonarme blok yer almıştır. Bu bloklar üzerindeki mermer levhada 31 şehidimizin adı, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi ve rütbesi yazmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çankırı- Kastamonu karayolunun kenarında, etrafı tel örgü ile çevrilmiş bir alan içerisinde yer alan şehitlik, yine etrafı taş duvarla çevrili iki bölüm halindeki 1000 m2’lik kısımda yer alır. İki bölümden oluşan şehitliğin birinci bölümünde; Kore ve Kıbrıs şehitleri anısını yaşatan, üç basamakla zeminine çıkılan, kare şeklindeki bir kaide üzerinde, geometrik formlu üç betonarme blok yer almıştır. Bu bloklar üzerindeki mermer levhada 31 şehidimizin adı, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi ve rütbesi yazmaktadır.
Tescil Kararı 30.01.1990 - 1072

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2762    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı