­ GARGILI LALA MEDRESESİ (TAŞ MEDRESE) | Kültür Portalı

Gargılı Lala Medresesi (Taş Medrese) - Isparta

Adı Gargılı Lala Medresesi (Taş Medrese)
Harita No AFYON L-24 C-3 19M-III İLAVE
Mah. Köy - Mevkii Eski Kasaba
Adres Gargılı Lala Medresesi (Taş Medrese) Eski Kasaba / Uluborlu
Vakfiye
Genel Tanım Hamidoğulları Beyliği Dönemine ait 14. yy yapısı. Bugün harap durumdadır. Kapalı avlu planlı olan medresenin üst kısmı tuğladan yapılmıştır. Alaaddin Camisinin hemen güneyinde yer alan medresede 10 oda vardır. Üst örtüsü çökmüş durumdadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hamidoğulları Beyliği Dönemine ait 14. yy yapısı. Bugün harap durumdadır. Kapalı avlu planlı olan medresenin üst kısmı tuğladan yapılmıştır. Alaaddin Camisinin hemen güneyinde yer alan medresede 10 oda vardır. Üst örtüsü çökmüş durumdadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı İZMİR II NOLU KÜL. VE TAB. VAR. KOR. BÖL. KUR.NUN 04.09.1985 Gün ve 1393 Say. Kar. Tescil Edilmiştir
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita