­ FADLUM TUZLASI İŞLETME BİNASI | Kültür Portalı

FADLUM TUZLASI İŞLETME BİNASI - Sivas

Yapım Tarihi ---
Yapan ---
Kitabe ---
Vakfiye ---
Genel Tanım Sivas İli, Merkez ilçe, Tepeönü Köyü, Kubu Başı Mevkiinde yer alan tuzla (L) biçiminde uzanan işletme binası, ambar ve yemekhane olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.
Yapılan Onarımlar ---
Ayrıntılı Tanımı Moloz taş üzerine beton sıva ile inşa edilen yapının köşeleri ve pencere çevreleri kesme taşlarla vurgulanmıştır. Beşik çatısı saç kaplamalıdır. L biçiminde uzanan bina müdürlük binası, ambar ve yemekhaneden oluşmaktadır. Birkaç basamak merdivenle girilen müdürlük binası giriş kısmının tabanı iri mermer parçalar döşenerek mozaik tekniğinde yapılmıştır. Tavanı ahşap çıtalı ters tavan olup ortasında küçük bir baklava motifi bulunmaktadır. Girişin solunda yer alan ilk odanın tavanı ahşap çıtalı ters tavan olup dikdörtgen kesitli, basık kemerli iki pencere ile aydınlatılmaktadır. Soldaki ikinci oda aynı şekilde olup tek penceresi bulunmaktadır. Odalar arasında birbirine geçişi sağlayan fakat sonradan iptal edilen kapılar bulunmaktadır.
Yayın Dizini ---
Ekler ---