­ EV (ÇARŞI SOKAK NO:23) | Kültür Portalı

Ev (Çarşı Sokak No:23) - Elazığ

Adı Ev (Çarşı Sokak No:23)
Mah. Köy - Mevkii Hüseynik Mahallesi,Çarşı Sokak, Köyiçi Mevkii, No:23
Adres Elazığ Merkez
Vakfiye
Genel Tanım Mesut ÇİMENOĞLU’na ait olan bu ev iki katlı olup 21 nolu eve bitişiktir. Giriş kısmı doğu yöndedir. İkinci katta girişin üst kısmında cumbası bulunmaktadır. Cumbalar konsollarla desteklenmiş olup hasarlıdır. Kapı ve pencere doğramalarında kırık olan evin onarıma ihtiyacı bulunmaktadır.
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar Çatı kısmı onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Dış sıvası bütünüyle çamurdan yapılan evde kerpiç duvarlar arasında hatıllar kullanılmıştır. Sıvaları yer yer dökülmüştür. Birinci kat tahıl ürünlerinin korunduğu yer olarak kullanılmakta ikinci kat ise oturum olanı olarak işlev görmektedir. Doğu cephesinde pencere açıklığına daha fazla yer verilmiştir. Pencereler dikdörtgen biçimli ve ahşaptan yapılmış olup yoğun tahribata uğramıştır. Tabanlar orijinalinde topraktan olup daha sonradan betondan yapılmıştır. Tavanları ise ahşaptandır. Yapının üzeri sac çatıyla kaplıdır. Yapının sıvaları dökülmüş ve yapıda tahribatlar meydana gelmiş olduğundan yapının bir bütün olarak tadilata ihtiyacı vardır.
Tescil Kararı KARAR TARİHİ: 21.10.2009 KARAR NO: 2536