­ ESKİPAZAR (BAYRAMBEY) CAMİ VE HAZİRESİ | Kültür Portalı

ESKİPAZAR (BAYRAMBEY) CAMİ VE HAZİRESİ - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Ordu-Ulubey karayolu üzerinde, Ordu’nun ikinci yerleşim yeri olan Eskipazar’da bulunmaktadır. Dikdörtgen planlıdır. 1380 yıllarında Hacıemiroğulları tarafından yapıldığı düşünülmektedir.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Rumi 1197 (M.1781) yılında Şebinkarahisar mutasarrıfı Hüseyin Battal Paşa tarafından onarılmıştır. Zelzeleden harap olan camii, 20. yy. ‘ın başlarında onarılmıştır. Eski camiden günümüze sadece giriş kapısı ve portali kalmıştır. Şimdiki minaresi ise, 1877 yılında eski minarenin kaidesi üzerine yapılmış, 1994 yılında Vakıflar tarafından onarılmıştır. Pencere kapakları ve minberi ahşap oymacılığın güzel örneklerinden olup, Ankara Etnografya Müzesi’nde sergilenmektedir.
Yayın Dizini 0
Ekler 0
Revizyon K.T.V.K.B.K KARARLARI
Görüntülenme Sayısı : 1978    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2013 Salı