­ ESKİ VALİ KONAĞI | Kültür Portalı

Eski Vali Konağı - Kocaeli

Mah. Köy - Mevkii Dut Sokak
Adres Dut Sokak İZMİT
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş İl Özel İdaresi
Yapım Tarihi 20.yy Başı
Vakfiye -
Genel Tanım Bodrum kat üzeri iki kat ve çıkma üçüncü kattan oluşan yapı.Defterdarlık lojmanı ve valilik konağı olarak bitişik nizamda yapılmıştır.Yapıların çok tarip olmaları sonucu 1996 yılında yıkılarak kurul onaylı proje dahilinde yerine aynısı yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Vali Konağı ile Defterdarlık lojman olarak bitişik nizamda yapılan konak,bodrum kat üzeri iki kat ile asma kattan meydana gelir.Orjinalin de bodrum katı taş, diğer katlar,kagir üzeri badadi sıvalı olarak yapılmıştır.Temelde orta sofaya açılan odalardan meydana gelen konak yeniden yapım sonrası müze müdürlük binası ve güzel sanatlar galerisi olarakda kullanılan bina bugün sosyal hizmetler il binası olarak kullanılmaktadır.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak