­ ESKİ HALK EVİ | Kültür Portalı

Eski Halk Evi - Elazığ

Mah. Köy - Mevkii Gazi Caddesi
Adres Elazığ Merkez
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Yaptıran Vali Tevfik GÜR
Vakfiye
Genel Tanım Dikdörtgen planlı yapının üzeri kiremit çatı ile örtülüdür. Duvarları kesme taşla örülüdür. İki katlıdır. Cumhuriyet devrinde yapılan, ilk Halk Evi binalarından oluşundan, Atatürk’e ait odaların bulunuşundan dolayı önemlidir. Korunması gereklidir.
Yapılan Onarımlar Yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı 1933 tarihinde Elazığ Halk Evi Binası olarak yaptırılmıştır. İki katlı binanın duvarları kesme taşla örülü olup, üstü kiremit çatı ile örtülüdür. Zemin katta konferans salonu ve odalar mevcuttur. Üst katta 1937 yılında Atatürk’ün Elazığ’a gelişinde bizzat Atatürk için hazırlanmış yatak odası ve çalışma masası mevcuttur. İki oda da o günkü durumu ile muhafaza edilmektedir. Bugün Öğretmenevi olarak kullanılmaktadır.
Önerilen Kullanım Müze
Tescil Kararı KARAR TARİHİ: 11.06.1982 KARAR NO: A-3636

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1395    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi