­ ERGONAŞ BABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Ergonaş Baba Türbesi - Amasya

Adres Yassıçal Beldesi
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Yassıçal Belediyesi
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Amasya Merkez Yassıçal Beldesi içerisinde yeralmaktadır. Beşgene yakın bir planlı bir odanın içerisinde beton kaide üzerinde semerdam şekilli ahşap sanduka bulunmaktadır. Sandukanınn her iki ucunda saruklar mevcuttur
Yapılan Onarımlar 2003 yılında yeniden restorasyon ve inşa edilmiştir
Ayrıntılı Tanımı Amasya Merkez Yassıçal Kasabasının köy içi mevkiinde Cemal GAZELCİ’nin evinin içerisinde bulunmaktadır. Beşgene yakın planlı bir odanın içerisinde beton kaide üzerinde semardam şekilli ahşap bir sandukayeralmaktadır. Ölçüleri 180x60x75 cm. dir. Odanın iç ölçüleri ise 430x450 cm. dir. Türbenin çatısı beşgen olupkubbe şeklinde çıkıntı yapar. Aslı Yemenli olan Ergonaş Pir’in babası Seyyit Mustafa annesi Hikmettir.Merzifonlu Veli Baba ve Ankara Hacı Bayram Veli Türbesinde yatan Pir Sami Dede ile akrabalıkları vardır
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Yayın Dizini DOĞANBAŞ Muzaffer, “Amasya Yöresi Alevi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9019    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı