­ DÜZDAĞ KÖYÜ NEKROPOL ALANI | Kültür Portalı

Düzdağ Köyü Nekropol Alanı - Bilecik

Adı Düzdağ Köyü Nekropol Alanı
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Düzdağ Köyü-Çiftlik Mevkii
Adres Bozüyük/BİLECİK
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Bozüyük İlçesi, Düzdağ Köyü, Çiftlik Mevkiinde tarım arazisi ile çevrili, çevreye hakim bir yükseltide yer alan nekropol alanıdır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Bilecik İli, Bozüyük İlçesi, Düzdağ Köyü, Çiftlik Mevkiinde tarım arazisi ile çevrili, çevreye hakim bir yükseltide yer yer ağaçlık ve düz bir alandır. Düzdağ Köy Merkezinin yaklaşık 1,5 km güneyinde, 1024 m rakımında ve (254529D-4424021K, 254527D-4424056K, 254511D-4424090K, 254515D-4424138K, 254385D-4424117K, 254417D-4424067K, 254435D-4424037K, 254464D-4424020K, 254504D-4424005K, 254509D-4424198K ) koordinatları içerisinde bulunmaktadır. Söz konusu alana günümüze ait yerleşim kurulduğu ve daha sonra terk edildiği yüzeyde bulunan yakın dönem duvar kalıntılarından anlaşılmaktadır. Bu duvar kalıntılarının içerisinde taşıyıcı mezar steli ( tahrip edilmiş), pitos parçaları ve pişmiş toprak mezar kapaklarına ait parçalar bulunmaktadır. Alanın dış tarafında birkaç noktada, parçalanan pitos parçalarının toplandığı yığıntılar bulunmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1349    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi