­ DÜKKAN | Kültür Portalı

Dükkan - Bolu

Adı Dükkan
Mah. Köy - Mevkii Büyükcami Mahallesi
Adres Büyükcami Mahallesi Şerbetçiler Sk. BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Büyükcami Mahallesi, Şerbetçiler Sokak, 5 pafta, 49 ada, 4 parselde yer alan yapı, tek katlıdır. Şerbetçiler Sokak ile Helvacılar Sokak’ın birleştiği köşede yer almaktadır. Helvacılar Sokak yönündeki cephesi sağır bırakılmıştır. Vitrin cephesindeki açıklık korunmuştur. Vitrin sonrası yaklaşık 10 cm. dışa çıkıntı yapan iki kademeli silme orijinaldir. Bu silme ile vitrin boşluğu arasında saçak izleri görülmektedir. Çatı üzerindeki saçlar dışa uzatılarak her iki sokak yönünde üçer demir payanda ile desteklenmiştir. Kaynak: Bolu Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1261    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2016 Perşembe