­ DİLŞİKAR HATUN CAMİ | Kültür Portalı

DİLŞİKAR HATUN CAMİ - Manisa

Yapım Tarihi H.987 (M.1579)
Kitabe VAR
Vakfiye VAR
Genel Tanım Kare planlı tek kubbeli bir camidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Pandantif bingili ve sekizgen tamburlu kubbe kiremit kaplıdır. Üç yuvarlak kemerli son cemaat yeri sonradan ilave edilmiş, yapılan tamirler sırasında orijinal mihrap, minber ve kalemişleri kaybolmuştur. (Tuğla örgülü olan minare altıgen kaide üzerinde yükselmektedir. Alaybeyi Ferhat Ağa’nın eşi Dilşikar Hatun tarafından yaptırılan külliye, bir çifte hamam, medrese, imaret ve çeşmeden oluşmaktaydı. 1659-1660 yıllarında külliye avlusunun batısına medrese odaları eklenmiştir. Külliyenin imaret ve medrese kısmı bugüne ulaşmamıştır.)
Tescil Kararı İzmir 1 Nolu KTVKK 02.06.1988/348
Yayın Dizini Uluçay- Gökçen, 1939, 105 / Köklü, 1970, 17 / Karadanışman, 1977, 30-31 / Emecen, 1989, 101