­ DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU BİNASI | Kültür Portalı

DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU BİNASI - Edirne

Mah. Köy - Mevkii Yahşifakih
Adres Türkocağı Caddesi No: 10
Pafta 50L-Ic
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye -
Genel Tanım Zemin üstü bir katlı bol süslemeli, kırma çatılı, ön cephesi üçgen alınlıklı gösterişli bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin üzeri tek katlı bir yapıdır. Bahçeden basamaklarla yükseltilmiş, ahşap ve çift kanatlı bir kapı ile giriş sağlanır. Girişin sağlandığı bu bölümün tavanı süslemeli olup, yanlarında İon tarzında sütun başlıkları taşıyan sütunlar yer alır. Sütunlar birbirine yuvarlak kemerlerle bağlıdır ve kemer taşları dışa taşkındır. Giriş üzeri balkon biçiminde düzenlenmiştir. Düzenlenen bu bölümde de sütun ve kemer düzeni devam etmiştir. Fakat sütun başlıkları Korinth tarzındadır. Ahşap tavanı işlemelidir. Balkon, boyuna yuvarlak kemerlerle üçe bölünmüştür. Giriş cephesinde yer alan pencereler yuvarlak kemerlidir. Cephede plasterlerle, Korinth başlıklarıyla, kat arası silmelerle , çatıdaki üçgen alınlık ve saçak altı diş kesimi bezemeleriyle yapıya bir hareketlilik kazandırılmıştır.
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1411    Eklenme Tarihi : 19 Aralık 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Ocak 2019 Salı