­ DEĞİRMEN BOĞAZI KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Değirmen Boğazı Köprüsü - Balıkesir

Mah. Köy - Mevkii Değirmen Boğazı Mevkii
Adres Merkez Değirmen Boğazı Mevkii
Yaptıran Yıldırım Beyazıt
Yapım Tarihi Miladi 1390
Vakfiye
Genel Tanım Değirmen boğazında günümüzde halen bulunan derenin büyük şose köprüsünün hemen 10 m kadar güneyinde üç kemerli bir köprüdür. Karayolları bölge müdürlüğü kayıtlarında Kazıklıdere Köprüsü olarak geçmekle birlikte köprünün asıl adı “Yıldırım Beyazıt Köprüsü” dür. Düzgün yontulmuş granit taşlarla üç kemerli olarak yapılan köprünün kemerleri yarım daire şeklinde olup ortadaki kemerin yarı çapı 6 m diğer kemerlerin çapı ise 4 m dir. Hicri 791 Miladi 1390 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Uzunluğu 30 m genişliği 4 m olan köprünün üst döşemesi çeşitli zamanlarda tamirat görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı -
Tescil Kararı BKTVKK’un 09/02/1991 – 1577 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2563    Eklenme Tarihi : 18 Temmuz 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2013 Perşembe