­ DEDEBAĞ SİNCAN MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Dedebağ Sincan Mezarlığı - Denizli

Adres Dedebağ (Kasabası) Mahallesi Sincan Mevkii Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kitabe H. 1218
Vakfiye H. 1218
Genel Tanım Dedebağ (Kasabası) Mahallesi, Sincan Mevkii’ndeki mezarlıkta H.1218, 1222,1318,1331 tarihli mezar taşları bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Dedebağ (Kasabası) Mahallesi, Sincan Mevkii’ndeki mezarlıkta H.1218, 1222,1318,1331 tarihli mezar taşları bulunmaktadır. Erkek mezar taşlarının üst bölümü silindirik olup, silindir kısmın alt bölümü sarık formundadır. Kadın mezar taşları düz formlu olup, yüz kısmında iç içe iki daireden oluşan güneşi sembolize eden tamga motifleri ve ayrıca mezar taşı başlığının etrafında stilize çiçek motifleri ya da stilize insan figürü yer alır. Kaba taştan yapılan mezar taşlarına süsleme yapılması işleminin halen devam ettiği gözlenmektedir. Mezarlıkta günümüzde de defin yapılmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 26.06.2013 gün ve 1800 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 963    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba