­ DARIVEREN ESKİ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Darıveren Eski Mezarlığı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Darıveren Mahallesi
Adres Darıveren (Kasabası) Mahallesi Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Pafta N22b3-3a
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Metruk durumdaki mezarlığın içinde yoğun biçimde makiler vardır. Mezarlar büyük dikdörtgen boyutlu ve moloz taşlarla çevrilmiştir. Şahideler kısa silindirik, topuz, küre mantar formundadır ayrıca sarıklı formda olanlar da mevcuttur.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Metruk durumdaki mezarlığın içinde yoğun biçimde makiler vardır. Mezarlar büyük dikdörtgen boyutlu ve moloz taşlarla çevrilmiştir. Şahideler kısa silindirik, topuz, küre mantar formundadır ayrıca sarıklı formda olanlar da mevcuttur. Bazı mezarlarda karşılıklı ayakucu şahideleri vardır. Bazı büyük mezarlarda birden fazla şahide vardır. Bu mezarlar aile mezarlarıdır. Doğu batı doğrultusunda yapılmıştır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 22.12.2010 gün ve 3332 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1546    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba